Ana Sayfa / Bilgi Bankası / Haberler

Kanada, Madrid ve Lahey sisteminde başvuru kabul etmeye başladı

17 Haziran 2019'dan itibaren Kanada'daki marka sahipleri, uluslararası bir başvuruda bulunarak ve tek bir ücret ödeyerek, Sistem'in diğer 103 üyesinin markalarını koruma altına için Madrid Sistemini kullanmaya başlayabilecekler.

Kanada Uluslararası Marka Tescili için Madrid Sistemine katılarak Madrid Sisteminin 104'üncü üyesi oldu.17 Haziran 2019'dan itibaren Kanada'daki marka sahipleri, uluslararası bir başvuruda bulunarak ve tek bir ücret ödeyerek, Sistem'in diğer 103 üyesinin markalarını koruma altına için Madrid Sistemini kullanmaya başlayabilecekler. Bu kapsamda Nice Anlaşması katılımı ile de başvuru sahipleri marka tescil sürecinde, mal ve hizmetlerin uluslararası tesciline ilişkin “mal ve hizmet listesi” çerçevesinde başvuru yapılması avantajını da beraberinde getirmiştir. Sistem kapsamında başvuru talepleriniz ve bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Detaylı bilgi için https://www.wipo.int/portal/en/news/2019/article_0012.html

 

 

Aynı zamanda Kanada ülkesi Lahey Anlaşmasının da 83 üyesi olarak, başvuru almaya başlamıştır. Lahey anlaşması tarafı ülkelerden başvuru sahipleri tasarım tesciline konu yenilik ve ayırt edici özellikleri içeren ürünlerin için Kanada ülkesinde başvuru yaparak, koruma hakkı elde edebilecekler. Sistem kapsamında başvuru talepleriniz ve bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Detaylı bilgi için https://www.wipo.int/hague/en/news/2018/news_0010.html